Olvastam egy nagyon nagyon jó könyvet. Bár az utóbbi időben, már csak azokat olvasom ki. Régen átrágtam magam a kevésbé érdekeseken, szórakoztatóakon illetve kevés mondanivalóval rendelkezőeken is, de régen több időt fordítottam olvasásra. Úgyhogy a csökkent idő kevesebb könyvvel jár és így jobb, ha nem pazarlom.:P Nem írom le végleg azokat a könyveket sem(mert egyszer nyílván ki kellene olvasnom olyanokat, mint A rózsa neve, a 22-es csapdája, stb), csak majd egy másik életszakaszban próbálkozom velük újra. És most, hogy írtam nem a könyvről, arról is kéne.

Nem akarok fülszövegszerűt írni, annak utána lehet nézni. Az alaphelyzet annyi, hogy adott egy pasi- Will, aki semmi "felnőtteset" nem csinál. Vagyis, nem csinál semmit. A pénz csak jön egy hülye karácsony dalból, de se munka, se család, se nő, se rendes barátok. Ennek ellenére tökéletesen kielégítőnek érzi az életét. Néha keres valami új elfoglaltságot, így jön az ESZÜK is, vagyis az egyedülálló szülők klubja, de hát persze neki gyereke nincs. Úgyhogy kitalál egyet. Van még egy kisfiú- Marcus, akinek meg nem megy a beilleszkedés és egyébként semmi sincs rendben felé. Hála Will ESZÜKös tervének- aminek lényege az egyedülálló anyák felszedése, találkoznak és az életük összekeveredik. Marcus Willben látja problémáinak megoldását, Will pedig egy darabig jó ötletnek látja a jótékonykodást... Aztán egyre kevésbé. 
A könyv a depresszió körül forog, de nem a nyomasztó formában. Elvileg valami szórakozató regény féleség lenne, de elgondolkodtat, válaszokat keres és ad. 
Érdekes kérdés, hogy mihez kell nagyobb erő, csak lenni, ahogyan azt Will teszi, vagy végezni a napi rutint, úgy élni, ahogy mindenki. Vagyis munka, család, stb. 

Akartam idézni, de most ehhez lustának és betegnek érzem magam. Rájöttem, hogy már be kellett volna vennem a gyógyszereim.:P

A bejegyzés trackback címe:

https://kolibrilina.blog.hu/api/trackback/id/tr881575995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása