Nem akarok felkelni innen, tanulni nincs kedvem, msnen csak páran vannak fönt szóval nem tudom, hogy mivel kössem le magam. Ráfanyalodok és begépelek még valami szart. Jaajj de útááálom. Na jó, azokat leírom, hogy mik kellenek még. Ablativus absulutus. Acc. cum inf. meg Nom. cum inf. Igenek (infinitivus, gerundium és supinum valamint a melléknévi igenév azaz a participium). Névmások, pfúúúj... Számnevek, na az jó. Adverbium és attributum, gerundium és gerundivum. Meg külön is infinitivusok. Praepositikok meg abl. és gen. funkciók. Ezen felül még meg kell tanulnom 25 sententiaet meg 12 kultúr töris tételt és akkor jönnek még a szövegek. Amikből csak 14 van. Meg a 3 memoriter. Na ha ezt mind megtanultam okos leszek.:P Sáláláannyira jó kedvem lett ettől, hogy ezt így leírtam... Még biztosabb lettem a bukásban. Csodálatos. Ennek fényében megpróbálom leírni a memoritereket.

De vulpe et uva (ez Phaedrus szöveg)

Fame coacta vulpés alta in vinea
Uvam appetebat summis saliens viribus.
Quam tangere ut non potuit, discedens ait:
,,nondum matura est, nolo acerbam sumere".
Qui, facere quae non possunt, verbis elevant,
ascribere hoc debebunt exemplum sibi.

Ez így tök szép és jó, csak a felét a könyvből néztem.:P

A kedvencem amit még tudok is az az Odi et amo Catullustól. Odi et amo quare id faciam fortasse requiris, nescio sed fieri, sentio et excrutior. Nah, most már tudom, hogy ezt sem tudom.:D

 Ovidius: Daidalosz és Ikarosz
(az elöbb majdnem elszállattam mindent, mert rámentem kezdőlapra.:P Thx az azért felelősöknek, hogy a dolgok egyből elmentődnek. na ezt jól megaszontam.mind1, nem tudok már értelmesen gondolkodni)

,,Me duce carpe viam! Pariter praecepta volandi
tradit et ignotas umeris accomodat alas."
,,At pater infelix, nec iam pater,, Icare" dixit,
,,Icare" dixit ,,ubi es? qua te regione requiram?"
,,Icare" dicebat: pennas adspexit in undis
devovitque suas artes corpusque sepulcro
condidit, et tellus a nomine dicta sepulti.

Nah ezek megvannak. Meg kellene néznem a mellékneves cuccoka, de elelegem van teljesen. Keresek vmi hülye játékot amivel lekötöm magam. Ha nem, idegösszeomlást kapok.:P

A bejegyzés trackback címe:

https://kolibrilina.blog.hu/api/trackback/id/tr4196679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása